Preview Mode Links will not work in preview mode

Ostan Asuntoja Podcast


Mar 22, 2022

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli helmikuussa 4,5 prosenttia. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuodessa 5,6 prosenttia. 

Jos nyt tuli ensimmäisenä mieleen, että nämähän on Putinin syytä, niin kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi on Q4 2021 ja Kuluttajahintaindeksi on vuosimuutos, joka tammikuusta-tammikuuhun oli 4,4 % ja helmikuusta helmikuun 4,5%. Kuluttajahintaindeksiin tiedot kerätään kuukauden puolessa välissä eli Suomi ei ollut vielä lätkän olympiavoittaja, kun nämä luvut on kerätty.

Nyt me ollaan tilanteessa, jossa me kenties ollaan opetettu tai ainakin luullaan, että meidän yksi kilpailuvaltti on, että vuokralaiset tietää, ettei me yksityiset vuokranantajat koroteta vuokria. Miten tähän joutumista olisi voinut ennaltaehkäistä? Miten tästä voisi päästä nyt pehmeästi pois, jos tarve onkin aito ja vuokria pitäisi korottaa, jotta saadaan asunnot ja taloyhtiöt remontoitua, vastikkeet ja tonttivuokrat maksettua ja lainat hoidettua?


Asuntosijoittaja vai vuokrakotien omistaja? – Blogi #299

Taloyhtiöiden haasteita ratkotaan parhaiten yhdessä – Isännöintiliiton Tuomas Viljamaa Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #195


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Asuntosalkunrakentaja.fi

Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitussuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissä tai Facebookissa.

Asuntosalkunrakentaja.fi Blogissa: Sijoitusasunnon kylpyhuoneremontti

Flippaus, pito, flippaus, pito Topias “Me” Tervasmäki – Ostan Asuntoja Podcast #179