Preview Mode Links will not work in preview mode

Ostan Asuntoja Podcast


Sep 17, 2021

Tämän viikonlopun podcastjakson ensimmäisenä tavoitteena on saada apua ja rehellistä palautetta äänikirjan tekemiseen. Yhtään suomenkielistä asuntosijoittamista käsittelevää äänikirjaa ei taida vielä olla olemassa, joten hyviksi osoittautuneiden käytäntöjen kopioiminen ei ole täysin vaivatonta.

Marko Kaarton kanssa suunnitelmamme oli saattaa ensin maailmaan kovakantinen ja sitten ekirja. Ekirja löytyy jo ainakin Suomalaisen verkkokaupasta ja Adlibriksestä.

Suunnitelmana oli siis äänikirjapäätösten tekeminen kovakantisen ja ekirjan julkaisemisen jälkeen. Alustavasti ajattelimme käyttää ammattilukijaa äänikirjan tekemisessä. Sitten alkoi tulemaan palautteita, joissa ehdotettiin ja pyydettiin, että minä lukisin äänikirjan. Olen itse kova äänikirjojen kuluttaja, ja olen tykännyt niistä äänikirjoista, joiden podcasteista tuttu ääni on myös äänikirjan lukijan äänenä. Toki kaikki huonot lukijat ovat varmaan käyttäneet ammattilukijaa, jotka nekin kuullostavat hyviltä.

Nyt on seuraava totuuden hetki. Tavoitteemme on saavuttaa laadukas ensimmäinen asuntosijoittamista suomenkielisenä äänikirjaformaatissa käsittelevä lopputulos. Toki tämä edellyttää sitä, että kirjan sisältö ylipäätään on laadukasta. Tämän tietysti päättää jokainen lukija itse. Palautteiden pohjalta olemme Markon kanssa kuitenkin päättäneet edetä äänikirjan tekemisessä. Edes laadukas kovakantisen kirjan sisältö ei välttämättä takaa laadukasta kuuntelukokemusta. Mitä enemmän kirjassa on numeroita ja laskentakaavoja, sitä vaikeammalta kokonaisuuden hahmottaminen voi olla äänikirjaformaatissa.

Käytämme joka tapauksessa ammattilaisten apua siinä, miten äänikirjaa tulisi lukea eri tavalla kuin paperikirja on kirjoitettu. Mahdolliseen äänikirjan liitetiedostoon, jossa näkyisi kuvia, graafeja ja laskentakaavoja, kysymme myös ammattilaisten ohjeita.

Tein ensimmäisen koeluennan, jonka lähetän sekä ääniammattilaisen että äänikirja-ammattilaisen tarkastettavaksi. Samalla syntyi nippu kysymyksiä, joiden avulla lopullinen äänikirja muodostuu. Näissä kysymyksissä pohditaan esimerkiksi sitä, luetaanko numero puhekielellä vai kirjakielellä. Kovakantisessa kirjassa on kaikkien numeroiden syntymistä pyritty havainnollistamaan siten, että laskentoja on esitetty suluissa. Tämä voi sotkea äänikirjan kuuntelukokemusta, vaikka kirjan lukukokemusta selkeyttäisikin.

Tähän ajankohtaan ilmestyi Rahamedia.fi -sivustolta ja Instasta tutun Kati Taloushaukka Valjuksen arvio kirjasta. Sain Katin luvalla ottaa myös sen tähän mukaan. Kati on ollut myös Ostan Asuntoja Podcastin vieraana.

Toimittava Taloushaukka Kati Valjus Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #127

Kirjasta löytyy aikaisemmat arviot Asuntoasiaa.fi Suvi Schwabin ja LaVitaeBella -blogista. Asuntosijoituskirja.fi -sivustolta löytyy esilukijoiden ytimekkäitä arvioita kirjasta. Jos olet tehnyt tai huomannut kirjasta arvion jossain muualla, pisti ihmeessä viestiä ja laitan arvion jakoon.

Taloushaukan kirja-arvion jälkeen luen kirjan toisen luvun "Asuntosijoittamisen lumipalloefektin perusopit" kaksi alalukua:

2.1 Lumipalloefektin perusteet

2.3 “Osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista” -strategia

Tästä ensimmäisestä koeluennasta pyydämme nyt rehellistä palautetta. Tulisiko Ostan Asuntoja Podcastista, YouTube-kanavalta ja Tiistaiaudioista tutun Harrin lukea äänikirja vai pitäisikö kirja antaa ammattilaisen luettavaksi?


Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

AsuntopehtooriAsuntopehtoori tarjoaa asiakkailleen vuokravälitystä, vuokra-asuntojen hallinnointia ja asuntomyyntiä sekä isännöintiä ympäri Suomen. Huolenpitopalvelulla ulkoistat vuokrasuhteen hoidon Asuntopehtoorille, joka takaa vuokrat koko vuokrasuhteen ajan ja hoitaa asuntoon liittyvät käytännön asiat. Vuokravälityksen Asuntopehtoori hoitaa edullisesti 12 kuukauden vuokratakuulla. Asuntopehtoori Isännöinti tarjoaa nykyaikaista ja tehokasta isännöintiä, jolla pystytään nostamaan taloyhtiöiden arvoa.Lisätietoa asuntopehtoori.fi

Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

Kiinnostaako sinua uudisasunnot Suomen kasvukeskuksissa?

http://peabkoti.fi/avainasiakas

Peabin asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla ja ne suunnitellaan toimiviksi kestämään aikaa. Vakavaraiselta ja luotettavalta yhtiöltä hankittu uusi asunto on huoleton ja helposti vuokrattavissa. 

Saat tiedot uusista kohteista sähköpostiisi ennen julkista ennakkomarkkinointia liittymällä avainasiakkaaksi osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

Tutustu asuntoihin ja lue lisää peabkoti.fi - Seuraa meitä myös Instagramissa @peabkoti


Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.


https://flatco.fi/palvelu/

Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.


https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/kotivakuutus/vuokranantajan-vakuutus

Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja


Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

Sijoittamista ja Remonttia tuulipuvussa Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #167

Miten inflaatioaallolla ratsastaminen toimii? – Tiistaiaudio #184

Miksi osta ja pidä -asuntosijoittajana nukun suhteellisen rauhallisesti? – Blogi #272

Harri Huru Asuntosalkku Kasvussa Podcastissa – Blogi #270

Tilaa uunilämpimän Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan 1. painos, kun sitä vielä hetken saa ennen loppumista. 2. painos on jo kirjapainoon tilauksena lähtenyt. Ekirja löytyy ainakin Suomalaisen verkkokaupasta.

Asuntosijoituskirja.fi